Barbados strandbestemming van het jaar

25 november 2008

Barbados strandbestemming van het jaar

Het Caribische eiland Barbados heeft een belangrijke award gewonnen als strandbestemming van het jaar.

Het betreft de British Travel Award, ook wel beschouwd als ‘de Oscar’ van de reisindustrie. Zowel professionals uit de reiswereld als consumenten brengen hun stem uit in verschillende categoriën. Dit gebeurt via een uitgebreid netwerk van mediapartners, zoals CBS, Skytravel, The Sun, The Times, Tripadvisor en binnen de reiswereld.

Het is dan ook een grote eer deze award te mogen ontvangen, mede gezien het feit dat er wereldwijd veel bestemmingen met mooie stranden zijn. Barbados onderscheidt zich door variatie. Lange witte droomstranden met palmbomen, of kleine baaien omzoomd door machtige kliffen. Aan de zuidkust zelfs een roze strand, dat wordt beschouwd als een van de tien mooiste stranden ter wereld.

Een andere pre van Barbados als strandbestemming is de kwaliteit van de bestemming. Op Barbados geen grootschalige resorts, maar intiemere accommodaties met een hoog service niveau. De levensstandaard is er goed, waardoor het er veilig is en men bijvoorbeeld ook water uit de kraan kan drinken. Verder ligt het buiten de orkaanzone.

Eigenlijk doet de benaming strandbestemming Barbados niet genoeg recht. Er is ontzettend veel te doen. Op sportief gebied, zoals watersporten, golfen, fietsen en wandelen. Er is ook veel cultuur, in de oude hoofdstad Bridgetown, de musea en de plantages. Een aanrader is een bezoek aan de rum fabriek Mount Gay, de eerste rum producent ter wereld (en de beste!). Snorkelen met schildpadden in hun natuurlijke omgeving, dineren in de beste restaurants of het nachtleven in duiken, allemaal ingrediënten voor een strandvakantie op hoog niveau.

Meer informatie over de bestemming en aanbieders op www.visitbarbados.nl