Barbados zet Sir Cliff Richard in het zonnetje met Golden Jubilee Award

26 januari 2017

Sir Cliff Richard viert dit jaar niet alleen zijn 58e jaar in de muziekbusiness, ook ontving hij uit handen van de Minister van Toerisme van Barbados een Golden Jubilee Award. Een erkenning voor zijn liefde en inspanningen voor dit Caribische eiland.

Het was liefde op het eerste gezicht, eind jaren ’70 toen Cliff Richard voor het eerst voet zette op Barbados. Hij ging er zo vaak mogelijk heen en nam graag vrienden mee om ze het eiland te laten ervaren. Hij zegt daarover: ‘Het leven hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Denk aan Barbados en je leven gaat al in een lagere versnelling.’ En dat terwijl Cliff Richard niet bepaald stil heeft gezeten tijdens zijn carrière; geen een andere Britse band of artiest komt zelfs maar dichtbij zijn 101 uitgebrachte albums, 123 hitsingles of kunnen zeggen 20 jaar een plek in de hitlijsten te hebben bezet.

Sinds 2010 woont Sir Cliff permanent op Barbados, in een prachtig landgoed genaamd Sugar Hill. Daar geniet hij elke avond met een ijskoude rum punch van de Caribische zonsondergang. Barbados, dat zelf vorig jaar tijdens de uitreiking 50 jaar onafhankelijkheid van de Britse Kroon vierde, bedankt Sir Cliff voor zijn inzet en alles wat hij heeft gedaan voor het eiland.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl/ of www.visitbarbados.be/ Facebook www.facebook.com/BarbadosNL