Beste van twee werelden: viersterren hotelkamers op de camping

17 februari 2014

Wie het comfort van een luxe hotelkamer wil combineren met de sfeer en de faciliteiten van een camping doet er goed aan deze zomer af te reizen naar het Kroatische eiland Rab.

Deze zomer opent ‘San Marino Residence’ de deuren, een nieuw object met luxueus ingerichte hotelkamers op viersterren niveau, gelegen op de bestaande camping San Marino. In totaal zijn er 18 tweepersoonskamers met en zonder balkon voor maximaal 3 personen en een suite voor maximaal 4 personen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, minibar, kluisje, luxe badkamer en kosteloze internettoegang. Inbegrepen is tevens een ontbijt buffet.

Camping San Marino is gelegen aan het beroemde zandstrand ‘Paradise Beach’. Niet alleen zijn zandstranden zeldzaam in Kroatië, dit strand is ideaal vanwege de zeer langzaam aflopende bodem en de beschutte ligging in een baai waardoor het zeewater hier in de zomer tropische waarden aanneemt. Rab is met de auto vanuit Nederland prima bereikbaar op zo’n 1400 km afstand van Utrecht met een korte overtocht. 

Voor meer informatie en boekingen kijk op www.rab-camping.com. Kijk op www.tzg-rab.hr voor bestemmingsinformatie.

Over Rab:
Het Kroatische eiland Rab behoort tot de regio ‘Kvarner’ in het noorden van Kroatië.
Het eiland beschikt als een van de weinige plekken in Kroatië over zandstranden. Daarnaast is het een van de meest zonnige plekken in Europa met hete zomers, milde winters en een hoge zee temperatuur. Rab is een van de groenste eilanden van Kroatië, hoewel de aanblik vanaf het vasteland anders doet vermoeden vanwege het zicht op een kale heuvel die het binnenland tegen de Bora (harde droge wind) beschermt. Dit spectaculaire contrast en het feit dat de gelijknamige hoofdstad Rab tot een van de mooiste steden van Kroatië wordt gerekend, maakt dat de geschiedenis van het toerisme tot zeer ver terugvoert.

In Nederland is dit eiland nog relatief onontdekt. Vanwege de noordelijke ligging is dit eiland echter goed bereikbaar voor de vakantieganger met auto, op 1400 km vanaf Utrecht. De overtocht duurt vervolgens nog geen kwartier. Er zijn diverse andere ferryverbindingen, zoals een wat langere vanuit buureiland Krk (door brug met vasteland verbonden) of vanuit havenstad Rijeka.