Bioscoop op vliegveld grootste wens reiziger

2 juli 2013

Uit onderzoek gehouden door vliegticketzoekmachine Skyscanner onder meer dan 10.000 internationale reizigers is gebleken dat een bioscoop op het vliegveld de meest gekoesterde wens is.

Eventjes kunnen slapen staat op een tweede plek in de top 10 van meest gewilde voorzieningen op een vliegveld. Meer dan een derde stemde op de zogeheten ‘sleep pods’ die het vliegveld van Abu Dhabi afgelopen maand heeft onthuld. Voor nog geen tien euro per uur is dit een perfect alternatief voor een hotelkamer.

Op een opvallende derde plek staat een bibliotheek die reizigers de mogelijkheid biedt om boeken voor tijdens de vakantie te lenen. Dit toont aan dat ondanks de e-readers een gewoon papieren boek nog steeds populair is onder de reizigers. Schiphol speelt al behoorlijk in op de wensen van de reiziger, want dit is het eerste vliegveld ter wereld met een bibliotheek. Een park in de buitenlucht is ook een wens van vele reizigers en staat op de vierde plek.

Ondanks dat zowel de mannelijke als de vrouwelijke reizigers het eens waren over de bioscoop, toont het onderzoek aan dat er wel wat verschillen waren in de andere opties. Zo kiest een overduidelijke 45% van de vrouwen voor een schoonheidssalon tegenover 14% van de mannen. En 12% ziet een personal shopper wel zitten terwijl 8% van de mannen hier hetzelfde over denkt.

De mannen zoeken meer actief vermaak op het vliegveld met de wens voor een zwembad op de vijfde plek. 14% kiest voor een gratis fiets om het gebied rondom het vliegveld te verkennen tegenover 9% van de vrouwen en 8% van de mannelijke reizigers zou graag een golfsimulator op het vliegveld willen zien in vergelijking met 3% van de vrouwen.

De Nederlandse reiziger heeft een iets andere volgorde wat betreft het wensenlijstje. Uit het onderzoek waar ook 1000 Nederlanders aan meededen blijkt dat de bioscoop ook op nummer een staat, maar een park in de buitenlucht staat op een tweede plek. Op drie staan de slaapplekken en op vier een bibliotheek. De vijfde plek is gereserveerd voor een schoonheidssalon. Ook op deze wens heeft Schiphol al ingespeeld, want het vliegveld beschikt over een schoonheidssalon.

 

Top 10 meest gewilde voorzieningen – Internationale reizigers (10.000)

Top 10 meest gewilde voorzieningen – Nederlandse reizigers (1000)

1

Bioscoop

49%

Bioscoop

42%

2

Slaap capsules

36%

Park

39%

3

Bibliotheek

32%

Slaap capsules

36%

4

Park

31%

Bibliotheek

21%

5

Schoonheidssalon

30%

Schoonheidssalon

21%

6

Speelruimte voor kinderen

21%

Zwembad

16%

7

Zwembad

20%

Speelruimte

16%

8

Sportschool

15%

Aangelegd strand

10%

9

Aangelegd strand

12%

Fietsen

10%

10

Fietsen

11%

Sportschool

9%

Over Skyscanner:

·         Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

·         Skyscanner is opgericht in 2003 door de drie IT professionals Gareth Williams, Barry Smith and Bonamy Grimes en is de nummer 1 vliegticketzoekmachine in Europa en de nummer 3 wereldwijd met meer dan 50 miljoen bezoekers per maand.

·         De website is beschikbaar in 40 landen en 30 verschillende talen.

·         De zeer goed beoordeelde gratis mobiele app van Skyscanner is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, Windows, BlackBerry en Windows 8 apparaten en is meer dan 20 miljoen keer gedownload.

·         Het hoofdkantoor is gevestigd in Edinburgh met een tweede kantoor in Glasgow. Skyscanner heeft ook kantoren in Singapore en Beijing en is van plan om in 2013 een kantoor te openen in Miami.