Costa Cruises presenteert met simultane doop recordbrekend evenement

19 mei 2009

Costa Cruises presenteert met simultane doop recordbrekend evenement

De nooit eerder vertoonde doop van twee cruiseschepen tegelijkertijd wordt ‘een Italiaans portret van muziek en licht’. Een spektakel gewijd aan het beste dat Italië te bieden heeft met als ‘ouverture’ de luchtshow van het acrobatische team Frecce Tricolori.

Het aftellen naar vrijdag 5 juni is begonnen, de dag dat de Italiaanse havenstad Genua decor is van een groots evenement, waarbij de Costa Luminosa en Costa Pacifica officieel verwelkomd worden in de vloot van Costa Cruises, de grootste cruisemaatschappij van Italië én Europa. Nog nooit eerder werden door Costa of welke rederij ook ter wereld twee nieuwe schepen tegelijkertijd gedoopt. Het Guiness record brekende evenement betrekt de hele stad in een licht- en muziek spektakel Italian Style. De luchtacrobaten van Frecce Tricolore – ook een ambassadeur van het ‘made in Italy’ label- zullen een van de hoogtepunten zijn van de show.

De show rondom de doop wordt niet voor niets ‘een Italiaans Portret in Muziek en Licht’ genoemd. Het is een ode aan de zeer Italiaanse eigenschap om dromen waar te maken. De twee schepen worden tegenover elkaar afgemeerd waartussen een groot podium en ruimte voor 4000 gasten wordt gecreëerd. Hierdoor ontstaat een soort amfitheater. Uitgangspunt zijn de thema’s van de beide schepen – muziek voor de Costa Pacifica en licht voor de Costa Luminosa – waarna een reis volgt langs de grootste Italiaanse talenten. Optredens van bekende Italiaanse artiesten, zowel in Italië als wereldwijd, worden begeleid door de maestro Mauro Pagini. De climax is een spektakel bestaande uit een lichtshow, vuurwerk en speciale licht- en muziekeffecten waar ook heel Genua in zal worden ondergedompeld.

Het evenement is live te volgen op www.worldofcosta.com of www.rai.tv/costacrociere

Meer informatie over Costa op www.costacruises.nl