Cruiseschip krijgt complete make-over

17 augustus 2011

De Costa Romantica, een cruiseschip van Europa’s nummer 1 cruisemaatschappij Costa Cruises, ondergaat een totale metamorfose en wordt zelfs omgedoopt tot de Costa neoRomantica.

Dat het niet gaat om een gewone opknapbeurt blijkt wel uit de investering van 90 miljoen euro. Deze over de top make-over vindt plaats van eind oktober 2011 tot eind januari 2012 en heeft als doel om een geheel vernieuwde cruise beleving aan te bieden.

Costa Cruises wil een verfijnde sfeer creëren te beginnen met een eigentijds en elegant interieur. Deze taak is weggelegd voor Tilburg design, een Zweeds designbedrijf die al meer dan 130 interieurs van luxe jachtschepen en cruiseschepen heeft ontworpen in de laatste 40 jaar, en Syntax, een bedrijf gevestigd in Londen en gespecialiseerd in hotels en wellness centra.

De nieuwe ruimtes op het schip omvatten een wijnbar met 100 verschillende soorten wijn en een ruime selectie aan kazen vanuit de hele wereld, een koffiebar, show/loungebar met dansvloer, een cabaretclub en een nachtclub. Aan entertainment dus geen gebrek, maar voor degene die ook even wil relaxen gedurende de cruise is er de Samsara Spa. Deze wellness ruimte van ruim 4.200 m² heeft alles om helemaal tot rust te komen. Van sportschool tot zwembad en van sauna tot Turks stoombad. Voor degenen die van fine cuisine houden is er ook een restaurant met menu’s speciaal gemaakt door award winnende chef-koks.

Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant wordt onder handen genomen. Er worden twee nieuwe half-decks toegevoegd aan het schip. Hierdoor komen er 111 nieuwe cabines en 120 cabines en suites met privé balkon bij. De totale capaciteit wordt hiermee vergroot van 1.697 passagiers tot 1.800 passagiers en het aantal cabines gaat van 678 naar 789.

Costa Cruises heeft deze nieuwe order neergelegd bij scheepswerf San Giorgio del Porto in Genua. De scheepswerf, die behoort tot Genova Industrie Navali Holding Company, wordt bij deze make-over ondersteund door zusterbedrijf T. Mariotti.

Als het schip helemaal omgetoverd en af is gaat het 11-daagse cruises aanbieden naar de Canarische Eilanden met vertrek vanuit Savona. Gedurende het zomerseizoen van 2012 vaart het schip nieuwe 15-daagse routes in Noord-Europa.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl