Dag van Italiaanse keuken in het teken van Pesto Genovese

14 januari 2011

Dag van Italiaanse keuken in het teken van Pesto Genovese
Maandag 17 januari staat wereldwijd in het teken van de Italiaanse keuken en dit jaar speelt Pesto Genovese de hoofdrol. Reden voor Costa Cruises, Italiaanse rederij met hoofdkantoor in Genua, te participeren met Pesto workshops aan boord van alle schepen.

De cruisemaatschappij Costa Cruises, als enige rederij varend onder Italiaanse vlag, is een wereldwijde ambassadeur voor de Italiaanse keuken en culinaire perfectie maakt deel uit van de bedrijfsidentiteit. Het was daarom een logische keuze van Costa, opgericht en gevestigd in Genua, dit wereldwijde evenement, dat duizenden chefs, restauranthouders en foodfanaten over de hele wereld aantrekt, te omarmen.

De originele Pesto Genovese, gemaakt van het authentieke Ligurische recept, dat is geprezen en geïmiteerd over de hele wereld, zal de attractie worden op alle schepen in de vloot: van de Middellandse Zee naar Dubai, het Caribisch gebied, Singapore, Brazilië, de Rode Zee en de Indische Oceaan. Er worden pesto-demonstraties gegeven op de schepen met koks die laten zien op welke manier de meest beroemde saus van Genua te bereiden is. Zij doen dit op de traditionele manier met behulp van een marmeren vijzel. Ook is er een pesto proeverij voor de gasten.

De menu’s aan boord weerspiegelen voornamelijk de traditionele mediterrane keuken met lichte of vegetarische menu’s, evenals maaltijden voor mensen met diabetes. Er worden ook typische gerechten uit de plaatsen die worden bezocht geserveerd. Van couscous tot moussaka, van de Baltische zalm paella en niet te vergeten de Chinese noedels. Ondanks het grote aanbod op culinair gebied hebben alle gerechten een ding gemeen, namelijk de kwaliteit van de Italiaanse keuken. Of het nu gaat om pasta, mozzarella, tomaat, vleeswaren en salami, kaas, wijn of een dessert, de Italiaanse producten die worden gebruikt aan boord van elk Costa schip zijn gegarandeerd vers en geven elk gerecht net die finishing touch.

Voor het volledige IDIC programma en de kaart van de Global Mexican Wave van de Pesto Genovese met alle deelnemers, ga naar www.itchefs-gvci.com
Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl