De Costa Voyager sluit zich aan bij Costa vloot

8 november 2011

Costa Cruises, de nummer 1 cruisemaatschappij van Europa, kondigt de nieuwste aanwinst van de Costa vloot aan, genaamd Costa Voyager.

De komst van dit schip past goed in het beleid wat Costa Cruises wil voeren. Zij willen namelijk een veelzijdige vloot met verschillende afmetingen en eigenschappen om de gasten een reeks nieuwe vaarroutes aan te kunnen bieden. Dit nieuwe schip is dan ook perfect, want dankzij een aantal technische karakteristieken die het schip bezit is het erg geschikt om te cruisen op de Rode Zee. De Rode Zee is een nieuwe bestemming die Costa aanbiedt sinds afgelopen winter.

De eerste officiële cruise die het schip gaat maken voor Costa vindt plaats op 20 november 2012 en is een 15-daagse reis met vertrek vanaf Savona. Het schip vaart dan naar Sharm el-Sheikh, gelegen aan de Rode Zee. Vanaf 5 december 2011 tot eind 2012 biedt de Costa Voyager weekcruises aan in de Rode Zee met vertrek op maandagen vanaf Sharm el-Sheikh. Gedurende de cruise maakt het schip een stop in Eilat (Israël), Aqaba ( Jordanië), Safaga en Sokhna (Egypte).

De vaarroute van de Costa Voyager combineert ontspanning en cultuur in een vakantie. Van de ene kant van de Rode Zee naar de andere en van een prachtige zee tot culturele en archeologische schatten van onmetelijke waarde. Zo brengt de excursie in Eilat de gast naar de natuurlijke oase in de Negev woestijn, het fort van Masada en de prachtige landschappen van de Dode Zee. In Aqaba krijgt de bezoeker de mogelijkheid om de uit de roze rotsen uitgehouwen stad Petra te bezoeken. Vanuit Safaga zijn er excursies naar Luxor en de Vallei der Koningen, bezoeken aan de tombes van de farao’s of de mooie natuur van Hurghada en het kristalheldere water van Mahamya. Vanuit Sokhna kunnen prachtige stranden bezocht worden.

Het schip, afkomstig van het Spaanse bedrijf Iberocruceros, heeft 416 cabines in totaal, waarvan 16 suites met panoramisch uitzicht en 12 suites met privébalkon. Relaxen en plezier maken wordt op de Costa Voyager mede gegarandeerd dankzij de drie restaurants, vier cafés, een theater, een wellness centrum met fitnessapparatuur, sauna en Turks stoombad, een zwembad, disco, winkelcentrum en een kinderclub.

De Costa Voyager is gebouwd door Blohm & Voss, een Duitse scheepswerf, en ging in 2000 in de vaart onder de naam ‘Grand Voyager’ bij de vloot van Iberocruceros. Voordat het schip gaat varen onder de naam van Costa Cruises ondergaat het enkele renovatiewerkzaamheden. Zo krijgt de schoorsteenpijp de gebruikelijk gele kleur met de herkenbare blauwe C erop geverfd en wordt de binnenkant zo gerenoveerd dat het voldoet aan de eisen van Costa. Zodra dit werk af is zal de Costa Voyager gaan varen en de gasten die uitstekende Italiaanse service bieden waar Costa om bekend staat.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl