Delta Air Lines benoemt Nicolas Ferri tot Vice President voor Europa, Midden-Oosten, Afrika en India

22 oktober 2021

Delta Air Lines [NYSE:DAL] heeft Nicolas Ferri met ingang van 1 november benoemd tot Vice President Europa, Midden-Oosten, Afrika en India. Ferri zal verantwoordelijk zijn voor belangrijke strategische commerciële en customer experience initiatieven, in nauwe samenwerking met Delta’s Europese joint venture-partners Air France, KLM en Virgin Atlantic.

“Delta is de leidende transatlantische luchtvaartmaatschappij en de uitgebreide internationale en allianties-ervaring van Nicolas zal van vitaal belang zijn voor ons aanhoudende succes naarmate de vraag toeneemt en we de reisroutes in de regio heropenen”, aldus Alain Bellemare, Delta President – International. “Nu klanten terugkeren aan boord, kijken we met optimisme vooruit naar 2022 en de wederopbouw van onze internationale portefeuille.”

Voorafgaand aan zijn benoeming was Ferri sinds augustus 2019 Chief Commercial Officer bij Delta’s partner Aeromexico. In deze rol gaf hij leiding aan Aeromexico’s Revenue Management, Network Planning, Corporate Strategy, Distribution, Global Sales, Alliances, e-commerce, Customer Care en Loyaliteitsfuncties.

“Het is een cruciaal moment om lid te worden van het EMEAI-team en onze regionale inspanningen te leiden nu de VS weer open gaan voor internationale reizen”, aldus Ferri. “Ik kijk ernaar uit om onze klanten te ontmoeten en nauw samen te werken met onze partners om ons bedrijf te laten groeien en voort te bouwen op de toonaangevende trans-Atlantische joint venture van Delta/Air France/KLM/Virgin Atlantic.”

Ferri werkt al 10 jaar bij Delta en bekleedde leidinggevende functies in de allianties, internationale en commerciële divisies van de luchtvaartmaatschappij. Naast zijn detachering bij Aeromexico, waren eerdere functies bij Delta onder meer Vice President Latin America en Vice President Alliances Americas, waar hij verantwoordelijk was voor de regionale revenues en de integratie tussen Delta en zijn alliantiepartners in Noord- en Zuid-Amerika.

Ferri, geboren in Montevideo, Uruguay, brengt brede ervaring in de sector met zich mee, aangezien hij in 10 landen in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië heeft gewoond en gewerkt. Hij spreekt vloeiend Engels, Frans, Spaans, Duits en Portugees.