Eerste cruiseschip ooit gedoopt in Arabisch land

23 februari 2010

Eerste cruiseschip ooit gedoopt in Arabisch land
De golfregio is klaar voor de cruisemarkt. In nog geen week tijd worden zowel in Dubai als Oman spiksplinternieuwe cruiseterminals in gebruik genomen. In Dubai vond vandaag de spectaculaire doop van de Costa Delziosa plaats.

Het is snel gegaan met reguliere cruises in de Arabische Golf en de Golf van Oman. Nog maar vier jaar geleden begon de Europese marktleider Costa Cruises als eerste cruisemaatschappij heel voorzichtig met een van hun kleinere schepen met afvaarten in de winter uit Dubai. Het werd een enorm succes, met ook veel belangstelling vanuit Nederland. Deze winter worden twee schepen in Dubai gestationeerd voor 7 daagse cruises in de regio. Een daarvan is de Costa Deliziosa, een 450 miljoen kostend schip dat eind januari is afgeleverd en die op stijlvollee wijze op 23 februari is gedoopt.

De periode van pionieren en aanleggen in speciaal afgezette gedeeltes van vrachthavens lijkt zo goed als voorbij. In de Omaanse hoofdstad Muscat vormde de eerste stop van de Deliziosa aanleiding de nieuwe cruiseterminal te inaugureren. De cruiseterminal Port Sultan Qaboos beschikt over alle moderne faciliteiten om de cruiseschepen en hun passagiers comfortabel af te handelen en te laten kennismaken met de cultuurschatten en de vriendelijke authentiek Arabische sfeer van Oman. Ook bij de eerste stop in Abu Dhabi van de Costa Deliziosa onderstreepten de aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders het belang van de cruise industrie voor de regio. Dinsdag 23 februari arriveerde de Costa Deliziosa in Dubai. Tegen de achtergrond van de net geopende hypermoderne cruiseterminal Port Rashid en in het bijzijn van Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (Emir van Dubai en premier en Vice President van de Verenigde Arabische Emiraten) vond de feestelijke wijze doop van het nieuwe schip plaats, een gebeurtenis die niet eerder in een Arabische stad plaatsvond. Het was een zeer speciaal evenement dankzij de spectaculaire show en feestelijkheden waarin Arabische en Italiaanse tradities samensmolten.