Ik ga op reis en neem mee: mijn iPad!

23 maart 2012

Met de lancering van de nieuwe iPad, die vanaf vandaag ook verkrijgbaar is in Nederland, presenteert Skyscanner de vijf handigste apps in de categorie reizen speciaal voor de iPad.

Er is vandaag de dag voor bijna alles wel een app te vinden, maar de reizigers die al in het bezit zijn van een iPad weten dat er hele handige apps zijn te vinden die het reizen een stuk gemakkelijker maken. Helaas is er nog geen app die de wachtrijen op vliegvelden kan verkorten, maar onderstaande apps nemen gegarandeerd wat stress weg.

GetPacked
Inpakken en wegwezen! Klinkt ideaal, maar inpakken blijkt helaas toch vaak een hele klus. GetPacked is een app waarmee gemakkelijk een paklijst kan worden aangemaakt die heel persoonlijk en aan te passen is aan specifieke wensen. Beantwoord een aantal vragen over de vakantie en de paklijst wordt op basis van deze antwoorden aangemaakt. De lijst is aanpasbaar, er zijn meer dan 600 spullen beschikbaar en bevat ook een ‘te doen lijst’ zodat niet vergeten wordt om paspoorten te verlengen of bijvoorbeeld inentingen te halen.

Schiphol Amsterdam Airport
Dit is de officiële app van Schiphol en hiermee kunnen alle (actuele) aankomende en vertrekkende vluchten worden bekeken. Er kunnen zelfs (push) notificaties worden ontvangen over statusveranderingen van een vlucht. Verder bevat deze app een planner, de mogelijkheid om van tevoren een parkeerplek te reserveren, de laatste See Buy Fly-aanbiedingen en een plattegrond van het vliegveld zelf.

XE Currency converter
Deze app is reuze handig omdat het elke valuta ter wereld bevat en ook alles kan omrekenen. Geen gedoe met hoofdrekenen in de supermarkt in Londen of schrikbarende bedragen op afschriften van de creditcard dankzij verkeerd omrekenen. De app is offline te gebruiken en elke minuut worden de tarieven ververst. De app kan ook gepersonaliseerd worden.

SOS op reis
Paspoort gestolen, autopech, ongeluk, portemonnee kwijt? Allemaal nachtmerries en helemaal tijdens een reis. Maar als het gebeurt, dan zorgt deze app voor direct contact met de juiste instantie. Hij biedt in ruim 200 verschillende landen toegang tot de landelijke alarmdiensten. Verder kan er direct gebeld worden met de alarmcentrale van de autopech-, autoschade-, reis-, en zorgverzekeraar. Ongeacht waar de gedupeerde verzekerd is. Verdere pluspunten aan deze app zijn de directe toegang tot de telefoonnummers van de bank- of creditcardmaatschappij, adresgegevens en telefoonnummers van Nederlandse ambassades/consulaten en wordt de huidige locatie weergegeven op het scherm.

Skyscanner
Last but not least is natuurlijk de Skyscanner app. De meest veelzijdige en slimste vliegticketzoekmachine die er is. Deze app vergelijkt miljoenen vluchten wereldwijd van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites. Skyscanner fungeert niet als tussenpersoon en dat resulteert in de beste en goedkoopste prijzen. De vliegtickets worden namelijk direct geboekt bij de luchtvaartmaatschappij en/of ticketwebsite zelf. De iPad app is sinds zijn lancering in november vorig jaar al ontzettend populair. In de app store staat Skyscanner in de top tien in de categorie reizen en wordt door de gebruiker gewaardeerd met 4,5 van de 5 sterren.

Download hier de Skyscanner app: http://itunes.apple.com/nl/app/skyscanner-alle-vluchten-overal!/id415458524?mt=8
 Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende vliegticketzoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.