Jet Airways lanceert directe dagelijkse vluchten tussen Jaipur en Chandigarh

30 maart 2017

Schiphol, 30 maart 2017 – Jet Airways, India’s toonaangevende internationale full-service luchtvaartmaatschappij, breidt het route netwerk in Noord-India met deze nieuwe dagelijkse service tussen Jaipur en Chandigarh nog verder uit.

De nieuwe dienst maakt deel uit van Jet Airways’ strategie om nieuwe directe vluchten te introduceren tussen Indiase metropolen en grote steden in de regio’s, om gasten een nog grotere vluchtkeuze aan te bieden.

Roze stad ideale toegangspoort in Noord-India
Jaipur is een belangrijke toeristische plaats en hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. De stad staat bekend als ‘roze stad’ en heeft deze naam te danken aan de vele roze kleurige huizen in het woestijnachtige landschap van Jaipur. Populaire bezienswaardigheden in de regio zijn onder andere het imposante City Palace dat o.a. een museum over de geschiedenis van de Maharaja’s herbergt, het uit roze zandsteen opgetrokken Hawa Mahal paleis of een van de vele forten in de omgeving zoals het fameuze Amber fort. Ook is Jaipur de ideale toegangspoort voor reizen door de prachtige regio Rajasthan, zoals naar Jodhpur, Jaisalmer, Udaipur en Mount Abu.

Zakelijke hub en bijzondere bezienswaardigheden
Chandigarh is de hoofdstad van de twee deelstaten Punjab en Haryana. Wereldwijd staat de stad bekend om de opkomende outsourcing en IT-diensten. Maar de stad heeft de toeristische bezoeker ook veel te bieden. Bekende attracties zijn Rose Garden, waar je duizenden veelkleurige rozen kunt bewonderen en Rock Garden, ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Een wonderlijke wereld met kunstwerken gemaakt van industrieel- en huisafval in een prachtig park.

De lancering van de eerste vlucht op de luchthaven van Jaipur is feestelijk gevierd. Het bestuur van Jet Airways overhandigde daarbij de eerste instapkaart aan de gouverneur van Punjab voor de eerste vlucht naar Chandigarh.

Vanaf deze week introduceert de luchtvaartmaatschappij ook directe non-stop vluchten tussen Madurai – Mumbai en Bagdogra – Mumbai.