Kleurrijk Delta Air Lines viert Pride tijdens Canal Parade

8 augustus 2023

Kleurrijk Delta Air Lines viert Pride tijdens Canal Parade

Deelname Amerikaanse luchtvaartmaatschappij onderstreept toewijding aan inclusieve waarden

Medewerkers uit diverse geledingen van Delta Air Lines hebben op 5 augustus vol trots deelgenomen aan de Canal Parade, een van de hoogtepunten van het Amsterdam Pride-festival. Dit was de eerste keer dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij deelnam aan dit kleurrijke evenement, dat tienduizenden toeschouwers langs de grachten van de stad trok.

Delta’s boot, versierd met regenbogen en wolken en compleet met het herkenbare widget-staartvlak van haar vliegtuigen, voer over de Amsterdamse grachten met een bemanning van Delta-medewerkers in ‘Pride in Flight’-t-shirts. Ze werden vergezeld door gasten van Delta partnerluchtvaartmaatschappij KLM, evenals LGBTQ+-reisinfluencers, DJ Bo Monde en Miss Gay Holland 2017.

Wees jezelf bij ons

Matteo Curcio, Senior Vice President van Delta voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India, die ook aan boord was, zei: “Delta richt zich op het samenbrengen van mensen en gemeenschappen. Het thema #YouAreIncluded van Amsterdam Pride sluit daar helemaal op aan. We vonden het geweldig om deel uit te maken van dit feest en om plezier te hebben met onze collega’s en klanten.”

Verschillen maken sterker

Het evenement is een schoolvoorbeeld van de voortdurende toewijding van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij aan diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie. Delta steunt de LGBTQ+-gemeenschap en onderkent de verschillen die haar als bedrijf sterker maken. “We zijn iedereen die heeft geholpen om dit mogelijk te maken enorm dankbaar. Ons Nederlandse Delta-team was heel enthousiast en gepassioneerd om deelgenoot te zijn van dit evenement”, zei Raymond Timmer, Delta Cargo Manager en Pride Ambassadeur. “Het was een geweldige ervaring en we hopen het volgend jaar weer te kunnen doen.”

Onderkenning diversiteit en inclusie essentieel

“Delta verbindt de wereld en stelt zich ten doel dat iedereen – ongeacht identiteit – wordt gerespecteerd en gewaardeerd. Dat maakt deel uit van haar visie”, zegt Dewayne Queen, president van Delta’s EQUAL, een vrijwilligersorganisatie die Delta’s LGBTQ+-medewerkers en hun gelijkgestemden vertegenwoordigt. “Delta neemt haar verantwoordelijkheid als leider op dit gebied serieus en we zetten ons in om diversiteit en inclusie wereldwijd te ondersteunen. Daarom zijn we verheugd om hier in Amsterdam dit prachtige evenement te vieren.” Dewayne werd aan boord vergezeld door drie andere EQUAL-leden.