Landelijke charme en wereldse luxe in groen Istrië

18 februari 2011

Nu Lonely Planet in hun gids ‘Best in Travel’ Istrië heeft uitgeroepen tot dé plek om te bezoeken in 2011, is stap twee het kijken naar onderdak.

In de beoordeling van Istrië was Lonely Planet onder andere te spreken over het groene en heuvelachtige binnenland. Het deed ze denken aan Toscane maar dan zonder alle toeristen. En dat klopt, ook in het hoogseizoen is het binnenland nog heerlijk rustig, en er is een gevarieerd aanbod. Het agrotoerisme en landhuizen bieden een landelijke vakantie zonder dat de gast hoeft in te leveren op comfort!

Rozen klimmen op langs de stenen gevel, een bosje lavendel hangt naast de deur. Een typische aanblik van een van de vele landhuizen die Istrië telt. Authentiek aan de buitenkant, eigentijds en comfortabel aan de binnenkant maar wel met gevoel voor traditie. De meest luxueuze landhuizen beschikken over een zwembad. Voor de meest verwende vakantiegangers zijn er zelfs landhuizen met extra service in de vorm van boodschappendienst en kok.

Voor wie een nog authentiekere vakantiebeleving zoekt is agrotoerisme een optie. Boerderijen, die zich officieel onder de noemer ‘agrotoerisme’ mogen presenteren, bieden een unieke vakantie, waarbij de gasten desgewenst door de gastfamilie betrokken worden bij de verzorging van de dieren of de landbouw. Vooral voor kinderen een fantastische ervaring. Om het label agrotoerisme te mogen voeren moeten de bedrijven een specialiteit hebben. Bij sommige agrotoerisme bedrijven is dat op culinair gebied. Vaak beschikken zij ook over een eigen wijnlandgoed of gaan ze met de gasten op truffeljacht. Hiermee kunnen zij zich absoluut meten met Spaanse finca’s of de Italiaanse en Franse landhuizen. Ook brengen ze dat heerlijke mediterrane levensgevoel over dat Istrië door de nabijheid van de zonovergoten kust en het dromerige binnenland zo uniek maakt.

Meer informatie over Istrië in het algemeen en accommodaties in het groene binnenland is te vinden op www.istra.hr. IDRiva Tours (www.idriva.nl) heeft een grote keuze aan stijlvolle accommodaties in het binnenland.