Loop door de tijd in Guernsey

26 mei 2009

Loop door de tijd in Guernsey

Met spectaculaire klifpaden, talloze baaien en landwegen, is wandelen de aangewezen manier Guernsey te verkennen. Met een historische wandeling wordt het een reis terug in de tijd.

Van april tot september loopt een uitgebreid programma van begeleide thematische wandelingen die verschillende aspecten van Guernsey’s rijke erfgoed en mooie natuur belichten. In het voorjaar en najaar zijn er zelfs Walking Festivals, met nog meer keus, faciliteiten en goede prijzen.

Thematische wandelingen die in de geschiedenis duiken, gaan bijvoorbeeld over de Duitse bezetting of smokkelroutes. Of volgen de voetstappen van bekende inwoners als Victor Hugo, of Renoir die zeer geïnspireerd werd door het licht bij Moulin Huet Bay. Er is ruime keuze uit wandelingen met veelzeggende titels als ‘James & the Giant Reach’ en ‘Pirates and Petticoats’.

De wandelingen zijn beschikbaar in alle afstanden en moeilijkheidsgraden en duren minimaal een uur tot maximaal de hele dag. Meer dan 500 bezoekers komen elk jaar af op Spring en Autumn Walking Week. De laatste vindt in 2009 plaats van 5 – 13 september.

Meer infromatie op www.visitguernsey.com