Maak een virtuele 360° famtrip naar Korea’s hotspots

7 mei 2021

Op VisitKorea, de officiële website van de Korea Tourism Organization, kan je nu geweldige en inspirerende virtual reality bezoekjes aan het land brengen. Dankzij de 360 graden techniek sta je in het hart van talrijke Koreaanse bezienswaardigheden en op ‘places to visit’.


In de hoofdstad Seoul, op het populaire eiland Jeju, op tal van UNESCO erfgoedlocaties of in de voetsporen van beroemde K-pop artiesten. Dit zijn maar enkele van de tientallen virtuele 360 graden tours die je online kunt maken. Met bovendien leuke tools, zoals foto download, overzichtskaart, luchtfoto, timelapse en routekaart. Inspireer, informeer en geniet van virtueel Korea.

Dynamisch Seoul; tussen tradities en modernisme
Een bezoek aan mythisch Korea begint natuurlijk in de levendige hoofdstad Seoul. Waar je ook gaat, je vind hier een fascinerende mix van verleden, heden en toekomst. Kijk naar buiten en je ziet eeuwenoude paleizen zij aan zij met torenhoge wolkenkrabbers en neonreclame. Ervaar dit prachtige contrast met een bezoek aan de 236 meter hoge Seoul Namsan-toren en het koninklijk paleis Changdeokgung. Loop over het Hanyangdoseong-pad (Seoul City Wall) voor een magische wandeling naar een van de hoogste punten van de stad of luister naar oude Koreaanse verhalen in het best bewaarde paleis van Korea.

Hoogwaardig UNESCO werelderfgoed
In het zuidoosten van Korea vind je de stad Andong, het thuis van meerdere UNESCO sites. Hier werden talrijke Koreaanse en internationale films opgenomen. Hier maak je kennis met de wijsheden uit vroeger tijden. De Confucian Academy van Byeongsanseowon is het erfgoed dat hier in het oog springt. Diverse paden, elk met hun eigen poort, geven toegang. Bij de passage van de poort sta je stil bij haar motto. Zoals Bongnyemun Gate; “geef je hebzucht op, overwin jezelf en bereik je doel.” Ontdek hier de magie en wijsheid uit het verleden.

Vulkanisch avontuur op Jeju island
Het eiland Jeju is gezegend met fantastische stranden en kustgebieden. Haar ontstaansgeschiedenis vindt haar oorsprong in ruim 100 vulkaanuitbarstingen. Het landschap wordt gesierd door 368 kraters. En door een ongekende variëteit aan flora en fauna. Vijf verschillende wandelroutes, allen met een UNESCO certificering, voeren de bezoeker door verbluffende vulkanische landschappen. Zo voert de 7,4 km lange route door de Manjanggul lavagangen je door 100.000 tot 300.000 jaar oude landschappen. Jouw vulkanische avontuur start hier.

Boven de wolken
In de omgeving van de noordelijke stad Gangneung waan je je boven de wolken. Via een slingerend bergpad vanaf de Doam dam loop je naar het dorpje Anbandegi. Op een hoogte van 1100 meter komt je een adembenemend uitzicht tegemoet; bij helder weer zelfs tot de East Sea. Wandel door de akkers, waar de groenteteelt op de hellingen doet denken aan wijnvelden, en laat je onderdompelen in de cultuur en tradities van dit dorp. Bezoek zeker het Meonge Observatory Pavilion, vanwaar een vrij 360 graden uitzicht jouw deel is. Klik hier voor je bezoek aan Gangneung.

Kijk hier voor deze en meer virtuele tours in Korea.