Meer focus externe relaties en duurzaamheid Costa Group met komst Rossella Carrara

4 februari 2020

De Costa Group, Europa’s toonaangevende cruisemaatschappij, legt met de komst van Rossella Carrara meer nadruk op haar externe relaties en haar focus op duurzaamheid. Zij is per 14 januari jl. aangesteld als Costa Group Vice President External Relations and Sustainability.

In haar nieuwe functie is Rossella Carrara verantwoordelijk voor communicatie, duurzaamheidsbeleid en public relations voor Costa Cruises in Europa. Rossella rapporteert direct aan de President, Neil Palomba. Ook heeft ze de strategische communicatie voor Costa Group in haar portefeuille, in coördinatie met Group CEO Costa Group and Carnival Asia, Michael Thamm. Gelet op het belang van de Costa Crociere Foundation voor de reputatie van Costa en voor haar maatschappelijke betrokkenheid zal dit ook deel uitmaken van Rossella Carrara’s taakstelling.

“De komst van Rossella brengt ons managementteam een relevante ervaring van hoog niveau”, aldus Michael Thamm. “Omdat ons bedrijf blijft groeien en het leidend is de cruisesector in Europa en Azië willen we onze zichtbaarheid vergroten op de markten waar we actief zijn en de vele baanbrekende initiatieven die Costa heeft ontwikkeld communiceren. Tegelijkertijd willen we de samenwerking met onze belangrijkste belanghebbenden versterken. Ik ben ervan overtuigd dat Rossella ons kan helpen om deze doelstellingen te bereiken.”

Rossella Carrara heeft meer dan twintig jaar ervaring als strategisch adviseur bij toonaangevende multinationals en in verschillende sectoren. Voordat ze bij Costa aan de slag ging was zij adjunct-directeur van APCO Worldwide in Italië. Hier was ze verantwoordelijk voor public affairs, relatiemanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen en communicatie, zowel nationaal als internationaal. Daarvoor was ze als Senior Director bij Burson Marsteller gefocust op crisiscommunicatie.

Gedurende de laatste 15 jaar van haar carrière, waarin ze nauw met Costa heeft samengewerkt in verschillende communicatie- en public affairs-projecten, heeft Rossella een gedetailleerde kennis van het bedrijf en de cruisesector opgedaan. Daarbij werkte ze nauw samen met Costa’s partnerbedrijven zoals Fincantieri, San Giorgio del Porto, Chantier Naval de Marseille en met de brancheorganisaties CLIA en Confitarma.