Na de winstdeling van € 1.5 miljard op Valentijnsdag, onthult Delta een ‘Thank You’ vliegtuig met alle 90.000 namen van haar werknemers

21 februari 2020

Naast het uitkeren van een recordbedrag aan haar personeel afgelopen Valentijnsdag heeft Delta Air Lines een vliegtuig onthuld met daarop de namen van alle Delta-werknemers die samen de woorden Thank You vormen.

Op het vliegtuig staat ook vermeld “dedicated to the world’s best employees and customers”.

“Delta zou niets zijn zonder onze 90.000 mensen wereldwijd,” aldus Delta CEO Ed Bastian. “Zij verdienen de credits voor ons succes en we zijn trots hun buitengewone werk te erkennen met een uitbetaling van bijna € 1,5 miljard – het zesde jaar op rij dat de winstdeling van Delta de 1 miljard heeft overschreden.”

14 februari was voor alle werknemers een bijzondere dag mede doordat de luchtvaartmaatschappij een winstuitkering van anderhalf miljard euro heeft uitbetaald om zo de uitmuntende prestaties te vieren. De deling staat gelijk aan 16.7% uitbetaling, gemiddeld zo’n twee extra maandsalarissen.

Het bericht op de Airbus A321 werd door Delta-mensen zelf ontworpen, geproduceerd en aangebracht. Het proces – waarbij 48 aangepaste stickerpanelen nodig waren – duurde meer dan een week om te voltooien.

De afgelopen vijf jaar heeft de luchtvaarmaatschappij meer dan zes miljard aan winst aan haar werknemers betaald, een mijlpaal die geen ander bedrijf ooit heeft bereikt. Op Valentijnsdag kondigde Delta ook een substantiële investering aan om de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld klimaatneutraal te worden.