Privé accommodatie Istrië nu on line te boeken

25 juni 2010

Privé accommodatie Istrië nu on line te boeken

Er is geen mooiere manier een vakantieland te leren kennen dan te verblijven bij de bewoners zelf. In Istrië is de keuze groot en gevarieerd, de kwaliteit gegarandeerd en het is nu vooraf te boeken.

Wie zoekt naar kleinschaligheid en een authentieke vakantie ervaring kan in Istrië prima terecht. Vijf jaar geleden is een project opgestart om het kwaliteitsniveau van privé accommodatie te verhogen. Domus Bonus was de naam van het project dat inhield dat een privé accommodatie aan een aantal eisen moest voldoen om dit kwaliteitsstempel te mogen voeren. Om te beginnen moet het er netjes en schoon zijn. Dit was eigenlijk overal al wel het geval. Daarnaast moesten de eigenaren in het algemeen investeren om te voldoen aan de andere criteria die te maken hebben met voorzieningen als parkeerplekken, airco, satelliet tv, eigen ingang etc. Voor gastvrijheid is geen regelgeving nodig: een hartelijk welkom aan bezoekers zit in de volksaard van de Istriërs.

Het DomusBonus project past ook in het streven van Istrië om te voorzien in een breed en kwalitatief aanbod. Na vijf jaar kan geconcludeerd worden dat het een groot succes is: heel veel eigenaren van kleinschalige hotelletjes, villa’s en appartementen hebben geïnvesteerd en op die manier het kwaliteitsstempel verkregen.

Goed nieuws is dat op de onlangs vernieuwde website www.istra.hr van het verkeersbureau van Istrië deze DomusBonus accommodatie inmiddels ook boekbaar is. Per streek kan een overzicht worden opgevraagd van de DomusBonus privé accommodatie. Vanuit deze website kan beschikbaarheid worden aangevraagd en geboekt. Overigens kan op deze manier alle accommodatie in Istrië op de website worden geboekt.

Over Istrië:
Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. Van oudsher een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders: bijna de helft van de bijna 300.000 Nederlandse toeristen in Kroatië brengt hun vakantie door in Istrië. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is nu in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring