Op zoek naar een romantische vakantie? Dit Caribische eiland heeft het allemaal

25 oktober 2022

Saint Lucia, eiland van witte stranden, weelderige regenwouden, warme modderbaden, wilde piratenverhalen én wereldwijd erkend als ultieme honeymoonbestemming. Met je lief dansen op een vulkaan, oceanfront dineren en baden in luxe; dit is dé plek voor een romantische getaway. De highlights: 

Speciaal voor ‘for two people in love’
Op Saint Lucia zijn drie hotels speciaal voor stellen en met het unieke  ‘Luxury Included’ concept van Sandals Resorts. A la carte dineren in toprestaurants, watersporten en nog veel meer is inbegrepen waardoor je een zorgeloze vakantie hebt. Op huwelijksreis of wil je echt iets exclusiefs? Pak dan uit en boek een intieme over-the-water honeymoon butler bungalow in Sandals Grande St Lucian. Voorzien van een privé patio met romantische soaking tub en omringd door het turquoise water van de Caribische zee. 

Over the water bungalow

The Curse of the Black Pearl
Denk je aan het Carbisch gebied, denk je aan Pirates of the Caribbean. De allereerste film werd deels opgenomen in Saint Lucia. Het beeld van de Black Pearl met de iconische Pitons op de achtergrond is legendarisch. Saint Lucia was vroeger ook in het echt een piratenuitvalsbasis: de Franse piraat Francois le Clerc overviel vanuit het hooggelegen Pigeon Island Spaanse galjoenen. Het aan het water gelegen Jambe de Bois is vernoemd naar het houten been van Le Clerc.

P{itons

Vulkanische natuurwonderen
Ze zijn al genoemd, de Pitons – de twee kenmerkende bergpieken. Ontstaan door vulkanische activiteit, beschermd door Unesco en naar verluid de meest gefotografeerde plek van het Caribisch gebied. Er zijn diverse trails uitgezet voor wat sportieve uitdaging. De thermaal verwarmde therapeutische modderbaden van Sulphur Springs zorgen ervoor dat je met een babyhuidje terugkeert naar je hotel. Met een tour van Island Routes, te boeken via het hotel, beleef je het allemaal. 

Sulphur springs

Witte en zwarte stranden
Strand en zee zijn onlosmakelijk verbonden aan elke Caribische vakantie, of het nu is om te relaxen of actief bezig zijn op of in het water. Met keuze uit bij Sandals inbegrepen sporten zoals diepzeeduiken (voor PADI gecertificeerde duikers), snorkelen, waterskiën, suppen en nog veel meer komt de actieveling ruimschoots aan zijn of haar trekken terwijl er geluierd kan worden op de witte koraalzandstranden bij het resort of zoek een van de zwarte vulkanische stranden van het eiland op. 

Grande Saint Lucian Beach

Diner à deux
Saint Lucia, overigens het enige land ter wereld vernoemd naar een vrouwelijke historische figuur, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op honeymooners uit alle delen van de wereld. Ontdek samen de weelderig groene regenwouden, afgelegen baaitjes, romantische marktjes, cacaoplantages en nog veel meer om ’s avonds te relaxen en na te praten tijdens een romantisch diner in een van de a la carte restaurants. Tip: bij Sandals boek je (met toeslag) een privé kaarslichtdiner op het strand. 

dineradeux

Ontdek nog veel meer over Saint Lucia op sandalsresorts.eu/en/saint-lucia/