Samenwerking Centraal-Amerika versterkt met Dominicaanse Republiek

23 oktober 2018

Unieke regio biedt vulkaanlandschappen, stranden van wereldklasse, natuurlijke schoonheid,
avontuur en outdoor, maar ook smeltkroes van culturen

Gouda, 26 september 2018. De acht leden van CATA (Central America Tourism Agency) staan garant voor een vakantie vol variatie en unieke ervaringen. Met indrukwekkende landschappen, bijzondere natuurverschijnselen, traditionele dorpjes en steden alsmede een veelheid aan outdoor en avontuurmogelijkheden biedt de regio het perfecte scenario voor ongeëvenaarde reis.

Recent is de Dominicaanse Republiek toegetreden als lidstaat van CATA. Met de aansluiting van deze topstrandbestemming geldt de regio nog meer als multi-vakantiebestemming. Samen met de zeven oorspronkelijke lidstaten brengt ook de Dominicaanse Republiek een enorme rijkdom aan tradities, natuurverschijnselen en archeologische nalatenschappen. Met duizenden kilometers aan ongerepte stranden en een unieke cultuurhistorie verbreedt de Dominicaanse Republiek het toeristische palet van CATA.

Dominicaanse Republiek

Dat de veelzijdige bestemming Centraal-Amerika een geliefde regio is blijkt uit de recent door de Wereldbank gepubliceerde statistieken. ’s Werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking meldt dat de CATA-lidstaten tussen 2012 en 2017 een toeristische groei van 27,5% realiseerden. Zo brachten vorig jaar ruim 23 miljoen bezoekers een bezoek aan de regio, 7,5% meer dan het jaar ervoor.

De buitenlandse interesse voor de landen van CATA blijkt ook uit de introductie van nieuwe vliegroutes door diverse luchtvaartmaatschappijen. Vooral in Europa is een exponentiële groei te zien van het aantal vluchten naar Centraal-Amerika. Zo vliegt KLM nu – naast haar dagelijkse vlucht naar Panama – vier keer per week naar Costa Rica en bedient zij via haar Panamese codesharepartner COPA de gehele regio via een gemakkelijke overstap in de Panamese hoofdstad.

Consumenten bezoeken voor meer informatie www.visitcentroamerica.com.