Top 10 om te doen op Barbados

2 november 2012

Barbados is zonder twijfel het meest relaxte eiland van de Caribbean. Het heeft een veelzijdig en open karakter dat op een sportieve of relaxte manier ontdekt kan worden. Hier een top 10 van de allerleukste activiteiten:

1. Ervaar de Bajan way of living
Deze hoort zeker op nummer een want Barbados is een veilig land dat gemakkelijk op eigen initiatief kan worden ontdekt. Jezelf helemaal onderdompelen in de Bajan cultuur en persoonlijk les krijgen van de uitvinders van het goede leven. Barbados wordt niet voor niets het eiland van en voor de levensgenieter genoemd.

2. Neem een kijkje in de legendarische Concorde
Op Barbados staat nog een Concorde van British Airways, die in vroegere tijden in minder dan 4 uur tijd de jetset van Londen naar Barbados bracht. Hier in de Concorde Barbados Experience, gelegen naast het vliegveld, kan het prachtige toestel niet alleen worden bewonderd maar er kan zelfs een kijkje in het vliegtuig zelf worden genomen.

3.  Ontdek de onderwaterwereld in de Atlantis Submarine
Altijd al eens de onderwaterwereld van de Caribische Zee willen bewonderen, maar niet durven of kunnen duiken? Op Barbados is er de onderzeeër die tot 50 meter diepte alle wonderen onder water kan laten zien. Er kan ook worden getrouwd in de submarine en er is de mogelijkheid om ’s nachts de onderwaterwereld te ontdekken.

4. Verken Barbados per segway
Heel uniek en bijzonder is het om Barbados per segway te ervaren. Op de segway is het mogelijk om de noordoostelijke kant van het eiland te verkennen door het groene landschap heen en met een fantastisch uitzicht over de woeste kustlijn van de Atlantische Oceaan.

5. Zie Barbados op grote hoogte met de Aerial Trek Zipline
Deze indrukwekkende activiteit laat een heel andere kant van het eiland zien. Het bevindt zich in de zogeheten Jack-in-the-box gully dat een van de meest fraai beboste delen van Barbados is. De Bajan cable guys zorgen dat er volledig veilig van boomtop naar boomtop geroetsjt kan worden en geven onderweg informatie over het boeiende ecosysteem van Barbados.

6. Funfarie
Door middel van een race het eiland verkennen in de geweldige mini mokes terwijl er onderweg vragen beantwoord moeten worden. De meeste vragen kunnen alleen beantwoord worden door de locals en zij zijn altijd bereid om te helpen. Het liefst met een biertje in een rumshop langs de weg. Een geweldige ervaring om het eiland en de mensen te leren kennen.

7. Snorkelen met zeeschildpadden
Een echte aanrader is om een catamaran cruise te maken die de mogelijkheid biedt om te snorkelen met zeeschildpadden. Hoewel dat laatste niet wordt gegarandeerd, aangezien het dieren zijn. In de 0,01% van de gevallen dat de schildpadden zich niet laten zien is het nog steeds een heerlijk dagje uit waarbij de westkust van Barbados, ook wel de Platinum coast genoemd, bewonderd kan worden vanaf het water.

8. Oistins Fish Fry
Lokale lekkernijen als cou-cou en de flying fish zijn niet te missen op Barbados en zeker het proeven waard. Dit kan dan ook het best op vrijdagavond in Oistins, het vissersdorpje van Barbados. Alle locals komen hier bijeen en genieten van live muziek, rum en vers gevangen vis. Echt een must-see en ontzettend leuk om gezellig een avondje door te brengen tussen de locals.

9. Geniet van 60 stranden
Barbados heeft meer dan 60 stranden en zijn allemaal voor iedereen toegankelijk. De westkust staat bekend om haar witte stranden en prachtig blauwe Caribische Zee. De oostkust is wat rotsachtiger en ruiger dankzij de ligging aan de Atlantische Oceaan. Zwemmen wordt hier afgeraden, maar het is de place to be om te surfen.

10. Zeg ja op Barbados
Of het nu al maanden van tevoren is gepland of het een spontane actie is, op Barbados is elkaar eeuwige trouw beloven bijzonder en gemakkelijk. Niet alleen kan er op bijna elke mogelijke plek worden getrouwd, er is ook weinig papierwerk voor nodig. Hulp is altijd dichtbij dankzij gerenommeerde wedding planners die alles tot in de puntjes kunnen regelen.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be. Vind ons ook op Facebook www.facebook.com/BarbadosNL en Twitter www.twitter.com/BarbadosNL