Top chefs bereiden feestmaal aan boord van Costa Cruises

12 december 2011

Costa Cruises, de nummer 1 cruisemaatschappij in Europa, biedt twee exclusieve menu’s aan voor de kerstdagen en Oudejaarsavond, speciaal voor de echte fijnproevers.

De menu’s zijn speciaal samengesteld door een eenmalige samenwerking tussen Carlo Cracco, in het bezit van twee Michelin sterren en Benedetta Parodi, een van de meest populaire TV chef-koks van Italië. De menu’s die voortkomen uit deze bijzondere samenwerking zijn niet alleen gemaakt voor degenen die een cruise gaan maken met Costa, maar ook voor iedereen die cruisend over het internet gaat. Zij kunnen de menu’s namelijk zelf thuis uitproberen.

Carlo Cracco en Benedetta Parodi zijn voor deze ‘kerstmissie’ gekozen door Costa Cruises omdat zij twee ontzettend populaire persoonlijkheden zijn in Italië en allebei de gave hebben om de culinaire Italiaanse cultuur in hun gerechten in ere te laten. Dit doen zij door eerlijke ingrediënten te combineren met de traditionele Italiaanse manier van koken. De keuze voor deze twee chef-koks laat ook zien dat Costa Cruises vastbesloten is om het beste van Italië terug te laten komen aan boord van de 15 schepen die Costa momenteel rijk is.

De Kerst- en Oudejaarsdiners staan onder toezicht van Costa Cruises uitvoerende chef-kok genaamd Stefano Fontanesi. Hij is verantwoordelijk voor het nastreven van de kwaliteitsnormen wat betreft de onderscheidende keuken die de schepen van Costa Cruises bieden.

De feestelijke menu’s zijn ongekend, want ondanks de Italiaanse traditie, zijn zij een originele mix van Cracco’s creatieve flair en de gezonde smaak en uitvoering van Parodi’s kookkunsten. Klassieke Italiaanse gerechten worden in een nieuw jasje gestoken. Op het menu staan ook traditionele kerstgerechten zoals parelhoen en panettone, een Italiaans luxe brood of cake met vruchten.

Het menu wordt vergezeld door een selectie van heerlijke wijnen van wijnhuis Aneri. Zij zijn in de loop der jaren een grote partner geworden van Costa Cruises en staan voor hoge kwaliteit. Voor de Kerst- en Oudejaarsdiners worden de Leda Bianco doc 2009 Aneri, de Pinot Nero doc 2008 Aneri en the Prosecco di Valdobbiadene doc ‘Aneri’ Nº 1 sterk aanbevolen.

De cruises die plaatsvinden aan het eind van het jaar zijn altijd de favoriete cruises onder de passagiers. Dit jaar zullen ongeveer 70.000 gasten een kerst- en/of Nieuwjaarscruise maken. Hier worden 15 schepen voor ingezet die varen naar de Middellandse Zee, Canarische Eilanden, Verenigde Arabische Emiraten, Indische Oceaan, het Verre Oosten, de Caribbean, Zuid-Amerika en de Rode Zee.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl