València is de ideale medische- en wellness bestemming

15 november 2019

De kwaliteit van de gezondheids- en wellnesscentra in de stad València is hoog en biedt veel voordelen voor wie een behandeling in het buitenland zoekt. Om daar meer aandacht aan te geven, lanceert Visit València het merk València Medical Destination in de week dat in de Spaanse stad aan zee het Longevity World Forum plaatsvindt.

Met het merk València Medical Destination wil València zich op de kaart zetten als toeristische bestemming voor gezondheid en wellness. De stad biedt goede mogelijkheden voor tal van behandelingen en een gezonde levensstijl. Extra plussen zijn het veelgeroemde mediterrane dieet, de groene ruimtes in de stad en de ligging aan de Middellandse Zee, maar ook het culturele- en gastronomische aanbod dat een verblijf voor zowel patiënten als begeleiders aangenaam maakt.

Ziekenhuizen, klinieken en wellnesshotels participeren

Een uitgebreid activiteitenprogramma moet in het buitenland zichtbaarheid geven aan het hoogstaande aanbod van gezondheidscentra, medische behandelingen en wellness. In combinatie met een focus op het ideale Mediterrane klimaat, de uitstekende vliegverbindingen en het grote hotelaanbod met spa’s en wellness voorzieningen.
Het València Medical Destination programma werkt momenteel samen met twee ziekenhuizen, zes klinieken met diverse specialisaties en meerdere wellnesscentra en spa’s. De complete deelnemerslijst is hier te lezen.

Longevity World Forum in València

De promotie van València als stad van gezondheid en wellness heeft als bijeffect dat de bestemming steeds vaker wordt gekozen voor het organiseren van medische congressen. Zo vindt deze week, van 13 tot en met 15 november 2019, de tweede editie van het Longevity World Forum plaats in het Palacio de Congresos. Medici en zorgprofessionals komen bijeen om te spreken over levensverwachtingen, gezond oud worden en het voorkomen van leeftijdsgerelateerde aandoeningen. Deze keer ligt de focus vooral op wetenschappelijke innovatie en de socio-economische effecten op samenlevingen nu de gemiddelde levensverwachting steeds hoger wordt. Onder meer Calico, het bedrijf van Google dat gespecialiseerd is in langer leven, werkt samen met de organisatoren van het forum. Meer informatie over het congres op www.longevityworldforum.com