Vermijd kinderen in vliegtuig met nieuwe online tool

1 april 2013

Uit eerder onderzoek gehouden door vliegticketzoekmachine Skyscanner bleek dat 76% van de vliegpassagiers zich ergert aan andermans kinderen tijdens een vlucht. Skyscanner komt daarom nu met de zogeheten KindCalculator.

Deze innovatieve tool geeft een schatting van het aantal kinderen aan boord dat verwacht wordt op een vlucht gebaseerd op de route, dag en maand van vertrek. Dit biedt de passagier de mogelijkheid te kiezen voor een vlucht met de kleinste kans om naast een luidruchtige peuter te komen zitten.

De mensen bij Skyscanner hebben het reisgedrag en stoelkeuze van duizenden families aan boord van honderden airlines bestudeerd om nauwkeurig te kunnen voorspellen wanneer gezinnen met kinderen het meest reizen, welke routes het populairst zijn en waar ze het meest zitten. Door middel van ‘Flight Only Operational Logistics’ voorziet de KindCalculator gebruikers van een percentage dat aantoont hoe groot de kans is om naast een huilende baby of voor een tegen de stoel trappend kind terecht te komen.

Mary Porter van Skyscanner en zelf moeder van twee reageert: “Er zijn veel redenen waarom mensen voor een specifieke vlucht kiezen en een vergelijkingssite zoals Skyscanner biedt de mogelijkheid om verschillende factoren te vergelijken zoals vluchtduur en prijs. De KindCalculator gaat een stapje verder door de mogelijkheid te bieden om een vlucht te kiezen gebaseerd op het aantal kinderen aan boord. We verwachten dat de calculator zowel populair is bij personen die kinderen willen vermijden maar ook bij ouders die niet als enige aan boord willen zijn met kinderen op bijvoorbeeld een vlucht vol met zakenreizigers.”

De KindCalculator is momenteel nog een bèta versie en is vanaf 1 april 2013 beschikbaar op http://www.skyscanner.nl/kind-calculator

De tool is ook te vinden via de Skyscanner homepage www.skyscanner.nl