Warming up voor Olympische Winterspelen Sochi begonnen

22 oktober 2013

Met het schaatsseizoen alweer begonnen en de relatie met Rusland op het vriespunt, constateert reiszoekmachine Skyscanner een groeiende interesse voor de Olympische Spelen in Sochi.

De Olympische Spelen 2014 worden gehouden van 7 tot en met 23 februari 2014 in Sochi, gelegen aan de Zwarte Zee op bijna 2771 km afstand vanaf Amsterdam. In vergelijking met vorig jaar is het aantal zoekopdrachten naar deze plaats, ook wel de Russische Riviera wordt genoemd, met 654% gestegen. De grotere belangstelling begon al sterk afgelopen winter, nam af in de zomermaanden om nu weer voort te zetten met een groei van 30% in september vergeleken met augustus en verdere groei in oktober.

Linda Hoebe, Country Manager Nederland zegt: ‘De Nederlandse ogen zullen zeker gericht zijn op Sven Kramer, die uit is op revanche op de 10.000 kilometer. Nicolien Sauerbrei wil graag nog een keer schitteren op de Spelen. De Nederlander die in het vliegtuig wil stappen om deze en andere sporthelden naar de overwinning te juichen moet rekenen op een prijskaartje vanaf € 350,-. Maar dan moet wel twee keer overgestapt worden en is de totale reistijd zo’n 16 uur. Het kan sneller maar de prijs loopt op naarmate de reistijd afneemt. Wie van plan is naar Sochi af te reizen kan het beste nu beginnen met oriënteren via een speciale link op onze zoekmachine: http://www.skyscanner.nl/routes/ams/aer/amsterdam-schiphol-naar-sochi.html. Hier wordt het aanbod van nagenoeg alle ticketwebsites en luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergeleken.’

Over Skyscanner
• Skyscanner is een toonaangevende wereldwijde reiszoekmachine en biedt een zeer uitgebreid, gratis vlucht zoekservice evenals direct online vergelijkingen voor hotels en autoverhuur.
• Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 25 miljoen unieke bezoekers per maand.
• Skyscanner is wereldwijd geoptimaliseerd en is beschikbaar in 30 talen.
• De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn beschikbaar op de iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry en Windows 8 -apparaten en zijn meer dan 25 miljoen keer gedownload.
• Het bedrijf particuliere telt ruim 250 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Edinburgh met regionale kantoren in Singapore, Beijing, Barcelona en Miami.

Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl (http://www.twitter.com/skyscanner_nl>)