Waterspektakelpark ‘Istralandia’ opent deuren in Istrië

11 juni 2014

De populaire Kroatische regio Istrië beschikt vanaf 21 juni over een waterpark: Aquapark Istralandia biedt o.a. een gigantisch  golfzwembad en diverse attracties die een adrenalinekick garanderen! 

De nieuwste attractie van Istrië belooft de bezoeker zowel afkoeling als spektakel. De cijfers zijn alvast indrukwekkend: de totale wateroppervlakte is 4500m² en er is opgeteld 1.2 km aan waterglijbanen.

De grote hoeveelheid zwembaden en glijbanen kent door de diversiteit geen leeftijdslimiet. Er zijn glijbanen in alle vormen en maten voor alle leeftijden en durfniveaus. Voor de echte thrill seeker is er de zgn. ‘free fall’; een 27 meter hoge en nogal steile glijbaan terwijl een familie of groepje van maximaal 4 personen in een raft naar beneden kunnen. De allerkleinsten kunnen terecht in het zwembad van maar 40cm diep, compleet met eigen glijbaan, sprinklers en een waterkasteel. Het 2500 m² grote golfzwembad is de grootste van het Middellandse Zeegebied.  Istralandia Aquapark heeft de bezoeker dan ook genoeg te bieden om een volle dag door te brengen.

Wie even droog wil blijven kan bijvoorbeeld deelnemen aan een Zumbales, een potje beachvolley spelen, een waterfiets huren en voor de kleinere kinderen worden er spelletjes georganiseerd en zijn er shows van goochelaars. Voor een hapje en een drankje beschikt het waterpark over meerdere cafés en restaurants.

De officiële opening vindt 21 juni plaats. Meer informatie over Aquapark Istralandia op www.istralandia.com, algemene informatie over Istrië op www.ontdekistrie.nl.

Over Istrië:
Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. In 2013 ontving het eiland ruim 150.000 bezoekers uit Nederland. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is en het gastronomische aanbod is sterk in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring.