De ‘Digiscoper of the Year’ wedstrijd is ‘s werelds grootste platform voor digiscoping foto’s, foto’s gemaakt door een telescoop of verrekijker. De 14e editie van deze populaire competitie verloopt voor de eerste keer geheel via Instagram en de winnaar wordt willekeurig geselecteerd. Hierdoor hebben amateur digiscopers ook kans hun foto’s te laten zien.

In 2018 was het al toegestaan voor digiscopers om hun inzendingen via Instagram te sturen. Dit bleek zo populair dat besloten werd de competitie dit jaar uitsluitend via Instagram te organiseren. Swarovski Optik daagt digiscopers uit heel de wereld uit om gedurende de maand oktober hun mooiste foto’s op Instagram te posten met de hashtag #DOY2019. Alleen openbare publicaties nemen deel aan de wedstrijd. De gelukkige winnaar ontvangt een CL Companion verrekijker set met een variable phone adapter (VPA) en adapter ring.

Een platform voor natuurliefhebbers

Een toenemend aantal mensen ontdekt deze speciale fotografietechniek, waarmee indrukwekkende close-up foto’s kunnen worden gemaakt. Ontdek zelf ook fascinerende details via digiscoping, het nemen van foto’s met een digitale camera of smartphone door een spotting scope of verrekijker. Het doel van Swarovski Optik is om natuurliefhebbers te verrijken met een platform waar ze hun liefde voor de natuur kunnen delen met anderen en zich kunnen laten inspireren. Reden waarom Swarovski Optik al 14 jaar deze Digiscoper of the Year competitie organiseert.

De competitie start op 1 oktober 2019 en de inschrijving sluit op 31 oktober 2019 (23:59:59 CEST).
In november maakt Swarovski Optik de digiscoper van 2019 bekend.

Lees hier meer over de voorwaarden en condities.

SEE THE UNSEEN: www.swarovskioptik.com