Hallo!

Kennismaken? Laat ons weten waar je mee bezig bent. En ontdek hoe wij kunnen helpen bij het realiseren van nieuwe plannen. Neem nu contact op!

De natuurlijke PR van Christo en het meer van Iseo

23 juni 2016

Hoe zet je een mooi, maar klein meer en een onbekend Italiaans dorp in een klap op de wereldkaart? Zorg dat inpakkunstenaar Christo je uitkiest als locatie voor een kunstwerk en de PR-machine draait overuren. Het overkwam het Lago d’Iseo en het ietwat slaperige dorp Sulzano. 16 dagen verrijken de geelgetinte Floating Piers de idyllische plek en verbinden het vasteland met het eilandje Monte Isola.

De Floating Piers bestaan uit drijvende pontons, die 5 km lang kriskras het meer over lopen. Dat zorgt, in combinatie met het geelgekleurde doek, voor een betoverend geheel. Overigens meandert het doek ook als een gele loper door Sulzano. De verwachting is dat er in de slechts 16 dagen dat het kunstwerk er ligt, minimaal 500.000 bezoekers zullen komen voor de Floating Piers.

Een groot kunstwerk dat, zoals alle Christo kunstwerken, gratis is te bezoeken en te beleven. We love!

Images: © Jeanne-Claude and Christo, photographer: Wolfgang Volz.

The Floating Piers - The Floating Piers, Lake Iseo, Italy, 2014-16 The Floating Piers - The Floating Piers (Project for Lake Iseo, Italy)