Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Filter:
13 augustus 2021

De verrassende gastronomie van Zuid-Korea

Zuid-Korea is een land van spannende contrasten, waarin eeuwenoude tradities en innovatie hand-in-hand gaan. In de Koreaanse keuken worden deze waarden evenzeer gecombineerd. Met een veelheid aan gerechten en bereidingswijzen is het land ook op culinair gebied heel uitzonderlijk. Vijf culinaire inspiraties om – in Zuid-Korea of Nederland – kennis te maken met de gastronomie van Zuid-Korea.

16 juli 2021

Delta Air Lines publiceert kwartaalcijfers

Delta Air Lines (NYSE:DAL) heeft de financiële resultaten voor het het tweede kwartaal 2021 en de vooruitzichten voor het komende kwartaal bekendgemaakt.

16 juli 2021

Zonder test op vakantie naar Turkiye met gezondheidsverklaring

Turkiye heeft recent de toegangsprocedure voor reizigers uit veel Europese landen, waaronder Nederland, vergemakkelijkt. Mede vanwege de snel groeiende vaccinatiegraad en de beheerste Covid-besmettingscijfers kunnen Nederlandse ingezetenen zorgeloos naar Turkiye reizen voor hun vakantie, stedentrip of familiebezoek. De reiziger vult online het entry-form in en toont bij aankomst in Turkiye een geautoriseerde gezondheidsverklaring.

25 juni 2021

Delta groeit naar 57 wekelijkse vluchten tussen Schiphol en de VS

Delta Air Lines’ vluchten tussen Nederland en de VS zullen vanaf 24 juni opengesteld worden voor alle typen reizigers. Dit is een direct gevolg van het positieve besluit van de Nederlandse regering om de inreisbeperkingen voor Amerikaanse toeristen te beëindigen. Delta vliegt van Schiphol naar Atlanta, Boston, Detroit, Minneapolis, New York-JFK, Salt Lake City en Seattle.

25 juni 2021

Rwanda staat stil bij World Giraffe Day

Van de vele ‘werelddagen’ die er door het jaar heen zijn, is Wereld Giraffendag op 21 juni wel een heel bijzondere. Deze sympathieke langnekken behoren tot ’s werelds bedreigde diersoorten. Naast natuurlijke vijanden wordt het majestueuze dier in zijn voortbestaan bedreigd door stroperij en verlies aan natuurlijke leefomgeving.

18 juni 2021

Win een inspirerende werkdag in Escher in het Paleis

Na meer dan een jaar thuis gewerkt te hebben, is het tijd om het verschijnsel werken op afstand naar een inspirerender niveau te tillen. Tiqets, het online ticketplatform voor musea en attracties, biedt de once-in-a-lifetime mogelijkheid om de keukentafel te verruilen voor een inspirerende werkplek in Escher in het Paleis.

18 juni 2021

Ervaringen die je alleen in Zuid-Korea kunt opdoen

Jjimjilbang Reinig je ziel in een van Korea’s jjimjilbangs. Deze traditionele Koreaanse badhuizen zijn op iedere hoek van de straat te vinden en zijn 24 uur per dag geopend.

4 juni 2021

Vooral dierenparken populair nu buitenattracties weer open zijn

Mede dankzij het zomerse weer trok Nederland er het afgelopen weekend massaal op uit. Ticketplatform Tiqets noteert na de heropening van buitenattracties opvallend veel belangstelling voor dierenparken. Maar liefst 53% van de consumenten kiest daarvoor en met Beekse Bergen als absolute nummer één.

31 mei 2021

Oasis Premium Resorts (her)opent Oostenrijkse resorts voor een winterse zomervakantie in Tirol

De vorig jaar geopende resorts in Oostenrijk van Oasis Premium Resorts zijn na de wintersluiting inmiddels weer heropend. Speciaal voor skiliefhebbers die de bergen hebben gemist tipt Oasis activiteiten die gegarandeerd het wintersportgevoel doen herleven.

31 mei 2021

De meest verbluffende Unesco werelderfgoed locaties van Zuid-Korea

Denk je bij Zuid-Korea aan hypermoderne, bruisende metropolen en high tech? Vlak het cultuur- en natuurerfgoed niet uit. Zuid-Korea heeft maar liefst 14 prachtige Unesco locaties. We geven er vijf die je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Korea.