Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 Filter:
8 oktober 2021

Te land, ter zee en in de lucht: outdoor fun in de natuur van Zuid-Korea

Zuid-Korea is gezegend met prachtige landschappen die zich lenen voor allerlei outdoor activiteiten. Hiken langs een kratermeer, skiën tussen de tempels, fietsen langs de Koreaanse kust, hoog boven paragliding hotspot Danyang zweven… de mogelijkheden zijn eindeloos. Vijf tips voor een actieve Korea vakantie:

24 september 2021

Rwandese babygorilla’s krijgen een naam op Wereld Gorilla Dag

Rwanda viert dit jaar Wereld Gorilla Dag met de doop van 24 babygorilla’s. Tijdens Kwita Izina, de jaarlijkse naamgeefceremonie, krijgen de pasgeborenen hun naam. Veelal van internationale en Rwandese bekendheden. Zo doopte Louis van Gaal twee jaar geleden babygorilla ‘Indongozi’, wat leider betekent.

9 september 2021

Chevron, Delta Air Lines en Google willen de uitstoot van duurzame vliegtuigbrandstof gaan meten en transparantie in de sector te vergroten

De bedrijven hopen een gemeenschappelijk en transparanter model te ontwerpen om de potentiële reductie van de uitstoot van broeikasgassen te analyseren dat kan worden overgenomen door organisaties die SAF (Sustainable Aviation Fuel)-programma’s overwegen.

9 september 2021

Onderzoek wijst uit: Delta’s preflight-tests verlagen het aantal COVID-19-besmettingen aan boord aanzienlijk

Het risico op blootstelling aan Covid-19 tijdens het reizen nadat alle passagiers 72 uur voor de vlucht negatief hebben getest, is minder dan 0,1 procent. Dat is volgens een unieke studie die real-world klantgegevens heeft onderzocht op Delta’s COVID-geteste vluchtcorridors tussen New York-JFK, Atlanta en de internationale luchthaven Fiumicino in Italië.

9 september 2021

UNESCO voegt Turkse nederzetting toe aan Werelderfgoedlijst

Tijdens de jaarlijkse nominaties van nieuwe UNESCO werelderfgoederen is Arslantepe Mound in Turkiye toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Het is een van de zeven locaties die de VN-organisatie na zorgvuldige afweging op haar prestigieuze lijst heeft geplaatst. De oorsprong van Arslantepe Mound dateert uit de Kopertijd, zo’n 6000 jaar geleden.

3 september 2021

Tiqets ziet fors herstel zomer 2021

Het Nederlandse platform Tiqets, een van ’s werelds grootste online boekingsplatformen voor toegangskaarten voor musea en attracties, noteerde afgelopen zomer een sterk herstel in Nederland, dicht bij het niveau van 2019. De Amsterdamse scale-up ziet wel flinke verschuivingen, zowel op het gebied van populairste bezienswaardigheden als de nationaliteit van de bezoekers.

3 september 2021

Delta en Spotify werken samen aan de perfecte reisplaylist

Delta passagiers genieten vanaf nu aan boord van zorgvuldig samengestelde playlists en podcasts van Spotify op Delta’s stoelschermen. De nieuwe samenwerking tussen ’s werelds grootste muziekstreamingdienst en ’s werelds meest bekroonde luchtvaartmaatschappij brengt audio entertainment aan boord naar een ongeëvenaard niveau.

3 september 2021

Inschrijvingen geopend voor de vijfde Remarkable Venue Awards

De jaarlijkse Remarkable Venue Awards van Tiqets, waar de beste musea en attracties worden gekozen, vindt dit jaar plaats tijdens de Tourism Innovation Summit (TIS) in Sevilla. Het hybride evenement biedt deelnemers de mogelijkheid om het evenement fysiek in Sevilla of virtueel via de livestream bij te wonen.

27 augustus 2021

Delta Air Lines bestelt dertig A321neo vliegtuigen bij Airbus

Delta Air Lines blijft haar vloot vernieuwen en upgraden met de bestelling van dertig extra Airbus A321neo vliegtuigen. Eerder bestelde de luchtvaartmaatschappij al 125 van deze toestellen, waardoor het totaal nu op 155 A321neo’s komt. Met deze investering versterkt Delta haar positie als toonaangevende luchtvaartmaatschappij.

27 augustus 2021

Cultuur in Rwanda heeft veel gezichten

Strakke schilderijen van koeienmest, dansen met graspruiken, een kapsel in halve cirkels om je vrijgezelle status te etaleren of robuuste manden van gras en bladeren. Stuk voor stuk kunststukjes van de Rwandese cultuur. Dit zijn de zes opmerkelijkste.