Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 Filter:
15 oktober 2008

Istrië zet stap in de toekomst met opening nieuw hotel Monte Mulini

Met de opening van het vijfsterren hotel Monte Mulini bij Rovinj in november, wordt een grote stap gezet in de toch al indrukwekkende toeristische ontwikkeling van Istrië.

15 oktober 2008

Souvenirs: wegdromen of weggooien?

De zomer is voorbij en die heerlijke vakantie lijkt wel héél ver weg. Het souvenir dat gekocht is in een poging het vakantiegevoel thuis vast te houden, blijkt thuis wel erg kitscherig en het belandt in de prullenbak. Herkenbaar? Er is hoop.

10 september 2008

Nieuwe cruisehaven St.Petersburg met Costa Cruises geïnaugureerd

De Costa Mediterranea, een van de twaalf schepen uit de Costa vloot, is vandaag het middelpunt van de festiviteiten ter ere van de opening van de nieuwe cruiseterminal van St. Petersburg. Het is de eerste fase van een ambitieus cruise & ferry project dat na voltooiing in 2010 het grootste ter wereld is.

8 september 2008

Barbados nieuwe Martinair bestemming

Martinair heeft bekend gemaakt vanaf heden Bridgetown op het Caribische eiland Barbados aan te bieden.

8 september 2008

Barbados start project slavernij route

In het kader van de promotie van cultureel toerisme en als eerbetoon aan het slavernij verleden, is de regering van Barbados gestart met een ‘Slavernij Route Project’.

8 september 2008

Barbados breekt records

Sinds deze zomer heeft Barbados twee zeer speciale records op zijn naam. Het Caribische eiland ontving de meeste trans-Atlantische roeiers en de kleinste slang ter wereld werd hier ontdekt.

1 september 2008

Mythes en verhalen rondom truffels

Aan veel delicatessen worden graag bijzondere eigenschappen toegedicht of er gaan verschillende theorieën over de ronde. Zo is het ook met truffels. Maar in hoeverre berusten die verhalen op waarheid?

1 september 2008

Istrië stoot witte truffel van onbereikbare troon

Het hele jaar door worden in Istrië truffels gevonden, maar het najaar staat in het teken van de koning der truffels: de witte truffel. Deze truffel staat alom bekend om zijn verfijnde aroma en smaak, maar nog meer om de astronomische prijs. In Istrië zijn truffels, óók de witte, niet alleen voor de elite.

1 september 2008

Fietsroute in het teken van truffels

Istrië heeft een uitgebreid netwerk aan fietsroutes, voor tourfietsen en mountainbikes, zware en minder zware routes en daarnaast ook nog vele thematische. In het najaar is een truffel fietsroute een aanrader voor de sportievelingen.

30 juli 2008

Speciale gourmet website Istrië

Ogenschijnlijk uit het niets verschijnt Istrië de laatste tijd opeens in gezaghebbende bladen en gourmet gidsen met vele restaurants en goede waarderingen. Reden om een aparte gastronomische website op te zetten die de bezoeker wegwijs maakt in de culinaire verrassingen die deze bekende regio van het nog jonge Kroatië in petto heeft.