Nieuws

Archief: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Filter:

Istrië na Toscane ’s werelds beste olijfoliegebied volgens olijfoliebijbel l’Extravergine

In L’Extravergine 2009 staan 36 olijfolieproducenten uit Istrië. Gezien de kwaliteit en in overeenstemming met de vermeldingen in L’Extravergine behoort Istrië dan ook tot ’s werelds betere olijfoliegebieden, om precies te zijn op de tweede plaats na Toscane.

Het lekkerste museum van Europa: het truffelhuis in Buzet

In de truffelstad Buzet staat misschien wel het lekkerste museum van Europa: ecomuseum het Truffelhuis. Een permanente tentoonstelling, activiteiten, thematische paden en een truffelpark voor kinderen; met dit museum verstevigt Buzet haar positie als truffelhoofdstad van Istrië.

Aspergeroute in Istrië

In Nederland denken wij bij de benaming ‘het witte goud’ aan asperges. In Istrië slaat dat op de zeldzame witte truffel die hier wordt gevonden. Hun asperges zijn niet wit maar groen, niet exclusief en dus ook niet duur. Maar daarom niet minder gewaardeerd!

Good Food Guernsey

De ongelooflijke concentratie van eersteklas restaurants op Guernsey veronderstelt dat dit kanaaleiland het onderwerp ‘eten’ zeer serieus neemt. En dat is ook zo, blijkt ook online op www.goodfoodguernsey.com.

Vertegenwoordiging Visit Guernsey door Travelproof

Visit Guernsey heeft PR- en Marketingbureau Travelproof aangesteld voor de Public Relations in Nederland. Na het stoppen van de PR activiteiten van Visit Britain is Guernsey op zoek gegaan naar een nieuwe vertegenwoordiging in Nederland, waarbij de visie en aanpak van Travelproof goed bleek aan te sluiten op de doelstellingen van Guernsey.

Tips voor kids belevenissen in Istrië

Zon, zee en water zijn beproefde ingrediënten voor een geslaagde vakantie voor kinderen. Maar daarnaast kunnen kinderen op dit groene Kroatische schiereiland meer beleven en als unieke ervaring mee naar huis nemen.

Erkenning voor kwaliteit Istrische campings

Een groeiend aantal Nederlandse kampeerders heeft het zelf al ontdekt, maar wie nog twijfelt of Istrië een goede kampeerbestemming is, wordt op z’n wenken bedient door goede beoordelingen in diverse Europese toonaangevende campinggidsen.

Barbados ‘Jaar van Gourmet’ website gelanceerd

Barbados is hard op weg de culinaire hotspot van de Caribbean te worden dankzij de enorme keuze aan award winnende restaurants en gerenommeerde chefs. Reden om 2009 uit te roepen tot het ‘jaar van gourmet’ en een speciale gourmetwebsite te introduceren.

Istrië: een verrassend en bereikbaar alternatief

Wie dit jaar weer eens met de auto op vakantie wil, maar de standaardbestemmingen wil vermijden, hoeft niet ver te zoeken. Op nog geen 1300 km van Utrecht ligt Istrië. Eilanden, een turquoise zee, toprestaurants, een ongerepte kustlijn, groen binnenland; Istrië heeft het allemaal.

Kroatische regio Istrië heeft meeste top campings

De belangrijkste redenen voor de populariteit van kamperen zijn het gevoel van vrijheid en de ‘terug naar de natuur’ ervaring. Istrië, de Kroatische regio met de meeste topcampings, een overweldigende natuur en uitsekend bereikbaar, komt hier volledig aan tegemoet.